Суббота, 04.05.2024, 00:45
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Регистрация | Вход
Меню
Прайс
Форум

Защита растений от вредителей и бол...
Ответил: MOD
Всего ответов: 7

Мини сыроварни на 10-45 литров, за...
Ответил: Basyll
Всего ответов: 0

Инвентарь дачника
Ответил: MOD
Всего ответов: 11

ПОМОГИТЕ !
Ответил: senia1001
Всего ответов: 0

удобрение
Ответил: gedeonavonisyan
Всего ответов: 0

Разговоры садоводов фермеров
Ответил: MOD
Всего ответов: 22

Овощи в огороде
Ответил: MOD
Всего ответов: 12

Плоды и ягоды
Ответил: MOD
Всего ответов: 9

Выращиваем виноград
Ответил: MOD
Всего ответов: 10

Советы дачникам
Ответил: MOD
Всего ответов: 9
Календарь
«  Август 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Реклама
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Поиск
Главная » 2011 » Август » 31 » Почвообразующіе організми
18:08
Почвообразующіе організми



Почвообразующіе організми - це хробаки, водорості, гриби та бактерії. Залишки водоростей - первинна органіка суші, що з'явилася з води. В місцях, достатньо зволожених, мікроводорості і зараз виконують свою функцію, яка полягає в тому, що продукти їх життєдіяльності - живильне середовище для бактерій і грибів, а їх залишки в землі - дуже цінний запас поживних речовин. 

Хробаки - невпинно труженики по облагороджування грунту. Вони створюють структуру грунту, при якій по канальцях-ходам проникає повітря, вода, проростають корінці. Продукт їх життєдіяльності - копроліти - ферментірованная грунт, в якій гумус перетворюється на високоактивний біогумус, з якого бактерії і рослини отримують все необхідне. Хробаки - регулятори кислотності грунту. Знезаражують гній та людські відходи. Зв'язують важкі метали в малорухливі з'єднання. 

Бактерії - це і є те, що робить грунт родючої. Щоб рослина була здоровою і дало якісний урожай, вона повинна отримати не тільки гази та мінерали, але також і дуже багато різних біологічно активних речовин, які впливають на обмін речовин рослини і його імунітет. Фактор здоров'я рослини - в прикореневих зоні рослини не повинно бути патогенів. Всі потреби рослини задовольняють різні види бактерій, у кожного з яких своя функція, в тому числі і підтримка існування інших видів корисних мікроорганізмів. Найбільш великі групи бактерій у здорової грунті - фотосінтезірующіе і Молочнокислі бактерії. Фотосінтезірующіе бактерії - незалежні самопідтримуваної мікроорганізми. Ці бактерії синтезують корисні речовини з кореневих виділень рослин, органічних речовин і отруйних газів, використовуючи сонячне світло і тепло грунту як джерела енергії. Корисні речовини містять у собі амінокислоти, нуклеїнові кислоти, біологічно активні речовини та цукру. Вони сприяють розвитку і росту рослин. Ці речовини поглинаються рослинами безпосередньо і є їжею для країн, що розвиваються бактерій. У відповідь на збільшення числа фотосінтезірующіх бактерій у грунті зростає вміст інших ефективних мікроорганізмів. Наприклад, зміст мікорізних грибків збільшується через доступність амінокислот. А мікоріза, у свою чергу, покращує розчинність фосфатів в грунтах, доставляючи рослинам недоступний раніше фосфор. 

Молочнокислі бактерії - виробляють молочну кислоту з цукру та інших вуглеводів, вироблених фотосінтезірующімі бактеріями та дріжджами. Молочна кислота - сильний стерилізатор. Вона пригнічує шкідливі мікроорганізми та прискорює розкладання органічної речовини. Крім того, Молочнокислі бактерії ферментіруют лігніни і целюлозу. Молочнокислі бактерії здатні придушити поширення шкідливого мікроорганізму Fusarium, що викликає хвороби рослин. Збільшення чисельності Fusarium послаблює рослини, що викликає розвиток інших хвороб і часто закінчується спалахом нематод. Чисельність нематод падає поступово, по мірі того, як Молочнокислі бактерії придушують поширення Fusarium. 

Актіноміцети - за своєю будовою займають проміжне положення між бактеріями і грибами. Вони виробляють антибіотики - речовини з амінокислот, які виділяються фотосінтезірующімі бактеріями та органічною речовиною. Антибіотики пригнічують ріст шкідливих грибів і бактерій. Актіноміцети можуть співіснувати з фотосінтезірующімі бактеріями. Таким чином, обидві групи поліпшують стан грунту. 

Ферментірующіе гриби типу Aspergillus і Penicillium швидко розкладають органічні речовини, виробляючи етиловий спирт, складні ефіри та антибіотики. Вони пригнічують запахи і запобігають зараження грунту шкідливими комахами та їх личинками. 

Дріжджові грибки - синтезують антибіотики та корисні для рослин речовини з амінокислот і цукрів, продуціруемих фотосінтезірующімі бактеріями, органічними речовинами та коренями рослин. Біологічно активні речовини типу гормонів і ферментів, вироблені дріжджами, стимулюють ріст кореня. Вони виділяють корисні субстрати для молочнокислих бактерій та актіноміцетов. 

Грибок Trichoderma lignorum - найкращий антагоніст грибів-патогенів, які викликають захворювання рослин закритого і відкритого грунту, таких як різоктонія, альтернарія, ботрітіс, фузаріум, пітіум, Фітофтора, аскохіта, справжня і помилкова борошняних роси, і багатьох інших збудників. Улучшатель грунту - за рахунок участі в процесах розкладу органічних компонентів, аммоніфікаціі та нітрифікації, посилення мобілізації фосфору і калію, а також сприяє збагаченню грунту рухомими поживними речовинами. Генератор біологічно активних речовин, які стимулюють ріст і розвиток рослин, підвищують їх стійкість до хвороб. 

Також, існує багато різновидів багатоклітинних грибів, благотворно впливають на хімічний і біологічний склад грунту, деякі утворюють симбіоз (взаємовигідний співіснування), або мікорізу на коренях рослин. 


Потреби рослини для формування сильного кореня та наземної частини. 

Потреби рослини для формування сильного кореня та наземної частини.
Просмотров: 1169 | Добавил: MOD | Теги: організми, Агроволокно, Почвообразующіе | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 1
1 MOD  
0

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

День: Суббота,
Дата: 04.05.2024,
Время: 00:45
Опрос
Ваш выбор
Всего ответов: 43
Наш опрос
Что мешает развитию села
Всего ответов: 54
АГРОПРОГНОЗ
Курс валют
Информер - курс валют Украина
Облако тегов
Feed
Музыка

Agrovolokno.at.ua_2024 | Создать бесплатный сайт с uCoz